Obezbijedili uslove za razvoj

Bez autora
Jun 02 2011

Realizacijom projekta gradnje tivatske marine Porto Montenegro u prethodne četiri godine obezbijeđena je infrastruktura neophodna za razvoj nautičkog turizma u Crnoj Gori i uloženo više od 100 miliona eura. U prethodnom periodu učinjeni su ogromni napori u promociji Crne Gore i Porto Montenegra koji su, kao rezultat toga, prepoznati kao važne tačke na nautičkoj mapi Evrope. Projekat utiče pozitivno i podsticajno na lokalnu privredu, stvarajući atmosferu povoljnu za otvaranje velikog broja malih i srednjih preduzeća, čije je poslovanje direktno vezano za razvoj Porto Montenegra. Pored nautičke, poboljšana i ukupna turistička ponuda Tivta, otvaranjem niza maloprodajnih objekata, kao i savremenih sportskih i turističkih sadržaja, dok je broj jahti koji je prošle godine boravio u Porto Montenegru porastao 80 odsto u odnosu na 2009. godinu.

Obezbijedili uslove za razvojRealizacijom projekta gradnje tivatske marine Porto Montenegro u prethodne četiri godine obezbijeđena je infrastruktura neophodna za razvoj nautičkog turizma u Crnoj Gori i uloženo više od 100 miliona eura, saopšteno je iz kompanije Adriatik Marinas.

Izvršni direktor Adriatik Marinasa Oliver Korlet kazao je da su u prethodnom periodu učinjeni ogromni napori u promociji Crne Gore i Porto Montenegra koji su, kao rezultat toga, prepoznati kao važne tačke na nautičkoj mapi Evrope.

- Projekat utiče pozitivno i podsticajno na lokalnu privredu, stvarajući atmosferu povoljnu za otvaranje velikog broja malih i srednjih preduzeća, čije je poslovanje direktno vezano za razvoj Porto Montenegra - rekao je Korlet agenciji Mina-biznis.

On je naveo da je, pored nautičke, poboljšana i ukupna turistička ponuda Tivta, otvaranjem niza maloprodajnih objekata, kao i savremenih sportskih i turističkih sadržaja, dok je broj jahti koji je prošle godine boravio u Porto Montenegru porastao 80 odsto u odnosu na 2009. godinu.

- Samim tim, Porto Montenegro je postao značajan poslodavac u okruženju - saopštio je Korlet.

On je podsjetio da finansijske obaveze Adriatik Marinasa, definisane kupoprodajnim ugovorom sa Vladom Crne Gore, iznose 3,2 miliona eura za dugoročan zakup tivatskog vojnog brodogradilišta Arsenal, na period od 90 godina. Ugovorom je predviđeno da Adriatik Marinas obezbijedi 15 miliona eura za realizaciju socijalnog programa, kao i isplatu pet miliona eura kroz donacije lokalnoj upravi u cilju poboljšanja infrastrukture. Kompanija je imala i obavezu da sprovede čišćenje podmorja i priobalnog područja.

- Sve to potvrđuje da zakupna cijena bivšeg Arsenala, koju plaća Adriatik Marinas, u mnogome premašuje iznos od 3,2 miliona eura - rekao je Korlet i dodao da za svaki kvadratni metar priobalnog zemljišta kompanija plaća mjesečni zakup Morskom dobru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik